به گزارش مشرق، بررسی بودجه نظامی آمریکا طی سالهای گذشته نشان میدهد که واشنگتن از سال ۲۰۰۰ تاکنون، حدود ۸ تریلیون دلار در غرب آسیا هزینه کرده که حدود ۵۰ درصد از آن مربوط به حضور نظامی آمریکا در افغانستان و عراق است.
اما سوال این است که مهمترین دلایل حضور آمریکا در غرب آسیا چیست که در سالهای گذشته هزینههای هنگفتی به مردم این کشور تحمیل کرده است؟
انرژی و نقش مهم این منطقه در امنیت جهانی مهمترین عواملی هستند که آمریکا را ترغیب به ماندن در این منطقه میکنند.
بیشتر بخوانید:
ایران چهارمین قدرت مهم موشکی جهان در عرصه کروزهای ضدکشتی+عکس
با وجود افزایش هزینههای نظامی و کشته شدن بیش از ۶ هزار نظامی آمریکایی تنها در دو جنگ عراق و افغانستان، همچنان شاهد وعدههای پوچ مقامات واشینگتن از جمله ترامپ برای خروج نظامیان این کشور از غرب آسیا هستیم.
بررسی حضور پررنگ نظامی ایالات متحده در منطقه نشان میدهد که این کشور با وجود هزینههای هنگفت در غرب آسیا و ایجاد زیرساختهای گسترده نظامی، نه تنها به اهداف خود در این منطقه دست پیدا نکرده بلکه در اغلب موارد به شکست و ناکارآمدی سیاستهایش در منطقه اذعان کرده است.
بیشتر بخوانید:
بزرگترین رکود یانکیها در طول تاریخ
از سویی؛ کشورهایی که آمریکا در آنجا حضور نظامی دارد، دل خوشی از این وضعیت ندارند. در عراق مجلس و دولت خواستار خروج نظامیان ایالات متحده هستند. مصوبه ۱۵ دی سال گذشته پارلمان عراق و امضای ۱۶۹ نماینده پای برگه لزوم اخراج نظامیان خارجی، شکست بزرگی برای واشینگتن است که بزرگترین سفارتخانهاش در عراق قرار دارد.
آمریکا در افغانستان هم نتوانست اهدافش را محقق کند و سرانجام مجبور به امضای توافقنامه صلح با طالبان پس از ۱۸ سال جنگ و ۱۸ ماه مذاکره شد. تحلیگران سیاسی اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره با طالبان و سپس امضای این توافقنامه توسط واشینگتن را مهمترین نشانه شکست آمریکا در افغانستان میدانند.
بیشتر بخوانید:
واقعیات جامعه امریکا و خلع سلاح یانکیهای وطنی
وضعیت آمریکا در سوریه هم مناسب نیست. اظهارات چندی پیش «جیمز جفری» نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه مبنی بر اینکه واشینگتن به دنبال عزل «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه از قدرت نیست، به خوبی حاکی از بینتیجه ماندن تلاشهای آمریکا برای سرنگونی دولت سوریه است.
با این حال؛ آمریکا با وجود شکستهای مداوم در غرب آسیا، قصد ترک کامل این منطقه را ندارد و به دنبال رویکردهای متفاوتی برای بقاست. البته تحلیل اوضاع منطقه حاکی از آن است که آمریکا در سالهای آینده سرنوشتی چون بریتانیا در خاورمیانه پیدا میکند و مجبور به ترک این منطقه خواهد شد.
منبع: نورنیوز